Vennligst vent...

Innherred Mikroflyklubb

Google PageRank Checker
Klikk her for å følge oss på Facebook!
Byggmakker
 
 
Acousticom
 
Lindseth reklame
 
Mekonomen
 
Steinkjer Kino - Program
 
Steinkjer Fargesenter
 
Steinkjer Varme og Hyttesenter
 
TESS Steinkjer
 
Steinkjer Hobby, mindre fly, like moro!
 
UNO IT
 
 

 

   

Tur til Hattfjelldal

Den 8 september tok tre av klubbens fly turen til Hattfjelldal. Det ble en fintur av de store med supert vær hele veien. Vi kan ikke annet enn å bli imponert over aktiviteten i Henning i år. Jan Godejord hadde nok en langtur til sørspissen av Norge, Åge Bratt har fløyet begge sine fly mye i hele sommer og Geir Arthur Kalseth kommer med mye skoleaktivitet nok til å passere 500 landinger bare i år. I tillegg har Paul Kiddell fløyet sin Rans noen turer, og Harald Sakshaug driver å flyr utsjekk på sin Jora. Savannahen til Jonny Reinsberg er solgt, men er fløyet mye i sommer den også. Rune Grande er ferdig med sin Cuby II som har vært under oppbygging, og vi blir ikke forundret om den kommer seg i lufta i løpet av høsten når vi får en instruktør med erfaring på halehjul på plass. Det betyr at det bare er to av klubbens fly som ikke har vært aktive i år, og med den skoleaktiviteten som har foregått, så gjetter vi  på at det kan bli en bra høyt timetall for 2014.

Bildet viser Jan Godejord sin Savannah, Geir Arthur Kalseth sin Savanna og Åge Bratt sin Kitfox før avgang Henning flyplass den 8. September 2014.

Historia om Hattfjelldal er lang, allerede i 1933 tok småfly i bruk gresslettene i Hattfjelldal. Da tyskerne invaderte Norge våren 1940, brukte de Hattfjelldal som mellomstasjon da tyske fly bombet Narvik og troppetransportskip som lå utenfor Harstad. De la rullebanedekke av tre, slik at de kunne lande med tyngre Stuka (Ju 87)-fly. Tredekket ble erstattet av et permanent dekke av betong i 1943. Rullebanen med det opprinnelige betongdekket er fremdeles i bruk i 2010.

Blant bygningene som tyskerne bygde i tilknytning til flyplassen, er en hangar som siden 1950-tallet har huset Arbors sponplatefabrikk. Også dagens kommunehus i Hattfjelldal samt en skole ble bygd av tyskerne under krigen.

Flyplassen brukes iidag av Hattfjelldal flyklubb.

Innherred Mikrofly Klubb,  , Henning Flyplass,  Pb. 2117,  7701 Steinkjer
Powered by Fuse Web