Vennligst vent...

Innherred Mikroflyklubb

Google PageRank Checker
Klikk her for å følge oss på Facebook!
Byggmakker
 
 
Acousticom
 
Lindseth reklame
 
Mekonomen
 
Steinkjer Kino - Program
 
Steinkjer Fargesenter
 
Steinkjer Varme og Hyttesenter
 
TESS Steinkjer
 
Steinkjer Hobby, mindre fly, like moro!
 
UNO IT
 
 

 

   

�pen dag September 2009

Innherred Mikroflyklubb har gjennomført åpen dag med modellfly og mikrofly i strålende vær 19. september 2009! Vi åpnet dagen klokka 13:00 men da hadde de første besøkende allerede vært på plassen i en og en halv time. Vi avsluttet dagen med siste oppvisningsturen klokka 18:15 og i tiden mellom gitt det i ett.

Flydag September 2009

Været hadde vært veldig dårlig i lang tid, men så skinte sola opp og vi fikk en veldig fin septemberdag med skinnende sol og 17 grader. Og dette tror vi gjorde at besøket ble formidabelt, med besøk av modellfly- og modellhelikopterpiloter fra Innherred Modellflyklubb og mikroflypiloter fra klubbene på Levanger og Snåsa. Det er nesten så vi tror at det aldri før har det vært så mange piloter, fly og publikumsaktivitet på anlegget vårt noensinne.

Vi hadde nok regnet med litt mindre oppmøte, måtte derfor i etterkant ut å kjøpe mer pølser og kaffe til de ankomne. Men vi mener at alle fikk kaffe, brus og pølser med de ville ha. I allefall så det ut til at alt gikk smertefritt. Hvem skulle ha trodd at rundt 60 personer fant veien opp til Henning Flyplass? Det hadde ihvertfall ikke vi, men makan til dag! Vi hygget oss skikkelig hele dagen med å ta folk opp i lufta og servere alle litt mat og drikke!

Fra Innherred Mikroflyklubb var Rune, Paul, Åge, Marvin, Ivar og Harald. Instruktørene Paul og Åge fløy stort sett hele dagen med folk som ønsket seg en tur opp. En liten runde i nærområdet kostet 50 kroner, og det var det mange som benyttet anledningen til. Denne aktiviteten gjorde også at klubben fikk 3 nye elever som meldte seg på for opplæring. Hurra!

Rune gjorde en utmerket jobb med å servere kaffe og gi de besøkende noe og spise, mens Marvin, Ivar og Harald delte på oppgavene med å betjene flyplassradioen og alt det andre som trengs å gjennomføres på en sånn dag som dette. Det ble en veldig veldig minnerik dag som det skal ta lang tid å overgå.

Jonas Fossen fløy oppvisning med helikopter

Innherred Modellflyklubb kom med en delegasjon som ihvertfall hadde 3 fly i lufta, hvorav et var et modellhelikopter. Jonas Fossen holdt en halsbrekkende oppvisning med modellhelikopter, Torgeir Tessem hang grasiøst oppe i vinden med motorglideren sin, mens en en rask liten elektromodell fløy oppvisning foran publikum. Denne elektromodellen mener vi var fløyet av 14 år gamle Ottar Søraa Graven, sønn av Stein Erik Graven fra Snåsa Flyklubb.

Modellflypiloter fra ung til voksen var oppe med motormodeller, seilfly og helikopter. Veldig flott at så mange hadde tatt seg tid til å komme selv om det var IMAC oppvisning på Mære flystripe på samme dag. (Klikk på Nyttig og Nytt, for å finne lenken til Innherred Modellflyklubb. Det er mange fine videoer og bilder fra det flotte anlegget deres på Mære!) 

Hanggliderklubben på Steinkjer var også representert, og på sikt bør vi vurdere et samarbeid. Veien fra Hangglider til Trike er veldig kort, og kanskje kan dette forlenge hangglidersesongen utover høsten hvor termikken ikke er så bra som på våren.

Paul Kiddell Takeoff

Som tidligere nevnt så overgikk oppmøte alle forventninger som vi hadde. Og dette må vi nok ta over oss litt, siden regien med mange fly i lufta og modellfly/helikopter på bakken til tider var litt vanskelig å koordinere helt hundre prosent. Men vi våger å tro at alle hadde en hyggelig dag uansett. På det meste hadde vi 4-5 mikroflyfly i lufta i tillegg til inkommende fly på besøk. Dette gjorde at vi måtte sette noen fly på vent til alle hadde tatt av eller landet. Vi tellet totalt 9 fly som tok av og landet fra Henning Flyplass i løpet av dagen.

Mikrofly på besøk

Alt i alt så vi bare blide fjes og dagen ble mye bedre enn vi hadde trodd. Det var veldig hyggelig med så mange på besøk, og det var ekstra hyggelig at så mange hadde tatt flyturen inn fra naboklubbene rundt oss. Denne dagen i September skal vi ikke se bort fra kan bli en tradisjon!

Egge Visjon, en tv kanal som driver i samarbeid med skolene på Egge var på plassen i flere timer og filmet filmet over 110 minutter med råfilm som skulle klippes sammen til en reportasje. Resultatet av dette blir sendt på Eggevisjon sin kanal i uka som kommer. Og kanskje kan vi få lov å legge ut litt film fra opptakene på sidene vår også.

Om du ønsker å se flere bilder fra dagen, så klikk på menyen [GALLERI] øverst på siden og velg [Flydag 2009] i menyen til venstre. Der er det masse bilder og kikke på. Og kanskje kan du finne seg selv også?

Innherred Mikrofly Klubb,  , Henning Flyplass,  Pb. 2117,  7701 Steinkjer
Powered by Fuse Web