Vennligst vent...

Innherred Mikroflyklubb

Google PageRank Checker
Klikk her for å følge oss på Facebook!
Byggmakker
 
 
Acousticom
 
Lindseth reklame
 
Mekonomen
 
Steinkjer Kino - Program
 
Steinkjer Fargesenter
 
Steinkjer Varme og Hyttesenter
 
TESS Steinkjer
 
Steinkjer Hobby, mindre fly, like moro!
 
UNO IT
 
 

 

   

Klubbhusprosjektet 2010

Klubben har i en periode hatt tilhold i to brakker som er sammenkoblet. En stor dugnadsjobb ble gjort for noen år siden i denne sammenheng, men da det utvendige arbeidet var ferdig, ble det pause i prosjektet.

På bildet til venstre ser du statusen på slutten av 2009. Etter hvert som vi ble flere medlemmer, ble behovet for en skikkelig plass å være til slutt ganske stor.

Vi har brukt klubbhuset hele tiden, men det har tildels vært veldig rotete og uferdig innendørs. Årsmøtet i 2010 besluttet at alle skulle bidra med 300 kroner i "dugnadsinnsats" og en pensjonert, flink og veldig hyggelig snekker ble innleid for å komplettere innvendig. Jobben besto av å montere inn en drager i taket slik at vi kunne ta ned en vegg og få til et større møterom, samt en god del reparasjoner og ferdigstilling av vegg i sofakroken og på "kontoret".

Jostein snekker har nå gjort ferdig sin del av jobben, og klubbens medlemmer har startet dugnad for å gjennomføre "resten" av arbeidet innendørs. Det som manglet utvendig, som innramming av vinduer, dører og maling av disse, ble gjort tidligere i vår samtidig som at et dugnadslag på rundt 10 personer reparerte toalettene, ryddet og ga hangaren nødvendig reparasjon og maling.

 

Ære være de som stiller på dugnad! Uten dere hadde vi ikke fått til dette. Arbeidet med å samle og montere brakkene ble dratt igang av tidligere formann Otte, og nåværende formann Rune for noen år siden, og det er veldig hyggelig nå å kunne ta vare på, og fullføre det arbeidet som ble påstartet. Det er på grunn av denne innsatsen fra disse og grunneier at vi idag har et veldig flott sted å drive mikroflyging fra!

På bildet til høyre ser man at vinduet og døra har fått innramming. Etter bildet ble tatt har de også fått et strøk med hvit maling.

Geir Arthur og Rune ryddet i brakkene og kastet søppel den 29 Juli, og Geir Arthur og Harald demonterte, sparklet og malte en av brakkene innvendig den 30. Juli. Den eldste og minste av brakkene har vært brukt til kiosk tidligere, og den største ble demontert og flyttet fra Sæli skisenter hvor den også hadde hatt et liv som pølsebu. Det var derfor mye inventar som hyller og vifter etc som måtte nedmonteres. Og ikke for å snakke om fett fra matlaging som måtte vaskes bort. Brakkene har levd et hardt liv, og mange hull og skjøter måtte rettes med akrylmasse.

Vi har ikke tatt mål av oss og gjøre ting perfekte, men det er så rart med det... det er veldig hyggelig å legge litt flid i arbeidet.

Det ble en god del demonteringsarbeid fra veggene som var fulle av effekter etter pølser og brussalg, samt hyller som var i veien for å kunne male skikkelig. Veldig flott at alt var ryddet opp fra før, slik at dette arbeidet gikk lett.

Harald svingte med akrylmasse og pensel for avsetting av kanter, mens Geir Arthur rullet kvadratmeter med hvitt tak, og vegger i en lys kaffelatte farge. Formann Rune hadde stått for fargevalgene, som begge to malerne synes var flotte farger. Malingen var en gave fra en av byens storsentere, og det synes vi er ekstra hyggelig!

Under ser du en bildeserie fra før vi startet å male, men etter at vi hadde begynt å rydde ned fra veggene. Alle bildene på denne siden kan klikkes på for å se en større utgave!

Bildet til venstre viser kjøkkenet og møtebordområde. Bildet til høyre viser sofakroken hvor vi skal ha en sovesofa og noen godstoler for bruk mellom flyøkter, eller om noen langveisfarende trenger overnattingsplass. 

Bildet til venstre viser området for møtebordet og utsikt utover flyplassen og vindpølsa, mens bildet til høyre viser Geir Arthur mens han holder på å gjøre klart for maling av kontorplassen innerst til venstre og kjøkkenet.

Det var en bra jobb å male den innerste brakken, det var den brakken som desidert hadde mest slitasje og mest behov av overflatebehandling. Hyller, skap, permer, bøker, blader, ting og tang ble flyttet rundt etterhvert som vi malte. En gammel måler for strøm samt en ubrukt inntakskabel ble også demontert. Det meste av inventaret mener vi holder til vårt bruk, men det er i veldig behov av å bli satt i stand og malt.

Vi synes ikke det blir så verst etter at det første strøket er malt! På bildet ovenfor ser du Geir Arthur male den siste biten mot den andre brakken. Det må nok en runde til før vi blir fornøyd, men den første maledagen som varte ca tre timer rakk vi å male tak og taklister i begge brakkene, samt å male veggen ett strøk i den innerste brakken. Med hjemmebakt kake fra klubbens eneste kvinnelige medlem, og kaffe kokt på klubbens vannvarmer ble det tid til å slappe av et lite kvarter midt ute i økten også. Egentlig så er det veldig hyggelig å ordne opp saker slik at de ser bedre ut.

Bjelken ovenfor i bildet er satt inn slik at vi kunne ta bort en stor del av veggen og få til et område for et større bord for møter og kurs. Gulvet i den innerste brakken som ble malt nå er faktisk ikke så ille, så kanskje holder det å legge nytt golvbelegg i den ytterste brakken. Golvet der er malt linoleum idag, og egner seg sikkert best som underlag til nytt golvbelegg.

Etter en større opprydding og demontering av hyller, synes Harald på bildet ovenfor at det blir flott. Kjøkkenbenken har en treliter med grå oljemaling som venter, og etter en grundig vask av denne og gulvet så begynner kontorkroken innerst til venstre og kjøkkenet å se bra ut.

 

Ovenfor ser du hvordan vi har tenkt å innrede det nye klubbhuset. Vi får se på plassering av møtebordet, kanskje vil dette bli en løsning hvor bordet står inn til veggen og trekkes fram når det er nødvendig.

Den 31. juli var Harald oppe på flyplassen og rev det gamle sikringskapet som ikke lengre er i bruk. Samtidig ble det tatt ned kontakter til komfyrer etc, samt at plastveggen bak der maten ble tilberedt ble revet til fordel for treveggen bak. Vinduslister og dørlister ble beiset slik at alle vinduer og dører nå er likedan. I tillegg ble det ryddet og gjort klart for første strøk i den siste brakken.

1. August ble brakke nummer to malt første strøk, så nå er alle gamle flater dekt med ny maling! Det trengs to strøk før det blir godkjent, og det ligner på at vi trenger å male med kvistlakk over "Agnes tak ess blablabla" merkene på sponplatene som er brukt. Den fargen som ble brukt på å merke platene er vannløselig! Makan til teit opplegg, at Agnes ikke klarte å merke platene med en spritbasert farge som ikke løses opp og trekkes gjennom latexmaling!

Uansett, fint blir det, se bildene under (Klikk på bildene for større utgaver):

 

3. August, Harald var oppe på flyplassen og så Marvin fly med Åge Bratt, og sparklet samtidig mer på veggene i klubbhuset og oljet ytterdøra.

4. August, den ytterste brakka fikk andre strøket, og skapdører og kjøkkeninnredning som var veldig stygge fikk en runde med terrakotta brun som ble funnet i restemalinga til Harald Sakshaug.

 

 

5. August var Geir Arthur oppover med en 1000 liters tank, "Vannverket" skal forsyne klubbhuset med vann i tillegg til at vi skal kunne vaske fly etc med høytrykkspyler. Tanken fylles ved behov via slange fra gården ovenfor. Vi planlegger ikke å kunne hente drikkevann fra denne tanken. Men for å vaske kopper og kar, samt skitne motorhender kommer det til å bli perfekt!

8. August var Rune og Harald oppover og ryddet og malte slik at det nå er bare den innerste brakken som mangler to strøk. De første gardinene er satt opp, og det begynner å ligne på noe!

Det som mangler i grove trekk er å legge nytt golvbelegg i den ytterste brakken, vaske og montere og møblere. Vi kommer helt sikkert til å bli ferdige til flyinn, siden arbeidet går så bra framover!

Det arbeides med å samle effekter og innredningsdetaljer til det nye klubbhuset. Det er idag allerede innsamlet en trebladet 90 cm trepropell, et rotorblad fra halerotoren til en Seaking, et godt brukt stereoanlegg, gardinstenger, gardiner, kopper og kar, og utall andre saker som passer godt til et slikt klubbhus.

Vi begynner også ha møbler nok til å komplettere huset, ved at vi har fått tak i en sovesofa, et furubord og 12 møtebord stoler. Et lite kjøleskap er også klart til å settes inn når alt er ferdig!

15. August, ny dugnadsdag i klubbhuset, vannverket er montert og fungerende. Alt er vasket og greit. Det som gjenstår er gulvbelegg i den ytre brakken, og litt arbeid med lys. Så er vi ferdige!

Om noen har noe som de mener vil passe godt i klubbhuset, så er det bare å ta kontakt med styret. Alle bidrag er velkomne, bord, stoler, hyller og slikt kan godt trenge en oppgradering. De vi har nå er mye hummer og kanari av den typen som ble brukt på skoler i 60-70 årene.

Vi er nå ferdige med klubbhuset vårt, og alt er klart til flyinn. Som alltid mangler det en list, men det er egentlig bare fint! Utvendig er kassene på taket ferdige, og innvendig har det blitt lys, gulvbelegg og lister slik at begge brakkene er like fine!

Bildene under viser hvordan det ble da vi var ferdige. Vi skal montere sofaen, og det er et stereoanlegg på vei inn.

Kjøkkenet er komplett med mikrobølgeovn, kaffetrakter, kjøleskap og vannkoker. Vi skal sette inn en kompfyr helt innerst, slik at vi da er klar for Julebordet i år. Som desidert kommer til å skje i eget klubbhus!

Sofaen mangler to skruer, og vi har ikke hengt opp trepropellen på veggen. Strengt tatt har vi ikke rukket å dekorere allverden noen plasser.

Vi sier oss ferdige med klubbhuset vårt nå, og resten av det som står igjen kaller vi å dekorere! Innherred Mikroflyklubb vil gi en stor takk til de medlemmene som bidro til at vi fikk til dette prosjektet. Nå har vi en flott plass å henge mellom at vi flyr.

Innherred Mikrofly Klubb,  , Henning Flyplass,  Pb. 2117,  7701 Steinkjer
Powered by Fuse Web